Żywa Woda ( Living Water ). Jest miękka, pozbawiony zapachu, smakiem upodabnia się do wody deszczowej. Zawiera właściwości tonizujące a, także stymulujące. Wytwarzana jest w urządzeniach nazywanych jonizatorami bądź otrzymać ją jesteśmy w stanie z wkładów alkaliczno - antyoksydacyjnych. W naczyniu jonizatora umieszczone mamy dwie elektrody. Dodatnią ANODĘ ( A ) i ujemną KATODĘ ( K ), które podłączone są do źródła prądu stałego. Napełnione wodą naczynie elektrolityczne rozdzielone jest na dwie części szczególną przegrodą przepuszczającą jony soli rozpuszczone w wodzie.
W procesie elektrolizy dodatnie jony metali przyciągane będą za sprawą katodę, z kolei ujemne poprzez anodę. W naczyniu elektrolitycznym z katodą K kumulowane są dodatnio naładowane jony metali alkalicznych ( wapnia, magnezu, potasu, sodu ) a także jony hydroksylowe OH-. Skład jonów hydroksylowych przesądza o zasadowości wody. Im większa zawartość tym wyższa alkaliczność jak również bardziej wartościowe pH. To zjonizowana woda "żywa", katolit. Wartości wody "żywej" przeważnie mieszczą się w zakresie od pH = 8 do pH = 12. Wartości ORP będą ujemne ( -200mV ). Woda "żywa" proporcjonalnie zapewnia większą ilość tlenu i wodoru. Napięcie powierzchniowe wody "żywej jest dwukrotnie niższe niż wody wodociągowej. To znaczy, iż woda "żywa" jest w wyższym stopniu ciekła, "mokra".
Cząsteczki wody "żywej" są powiązane w w znacznym stopniu niższe formacje, struktury ( 5 - 6 cząsteczek ) aniżeli wody wodociągowej ( 10 - 13 cząsteczek ). Toteż woda "żywa" natychmiast dostaje się aż do błon komórkowych i jest wprost angażowana w procesy metaboliczne. Tego rodzaju właściwości sprawiają lepsze nawodnienie tkanek. Woda "żywa" efektywne neutralizuje i rozpuszcza skupione resztki kwasowe, które następnie są bez trudu usunięte przez nerki. Wodę "żywą" po wytworzeniu natychmiast wypijamy. Nie gotujemy jej bowiem straci swe drogocenne właściwości.
Harald Tietz, autor książki "Odmłodzenie", twierdzi, że stale pijąc wodę "żywą", alkaliczną, zawartość pozostałości kwasowych może być ograniczona do poziomu o wiele młodszego człowieka. A to regeneruje funkcje naszego ciała. Sang Whang w swojej książce pisze, że z wiekiem powstaje zbyt dużo rodników (H+) kwasu i zbyt mało węglanów wodoru (HCO3), co prowadzi do zakwaszenia organizmu. Przypuszcza on, że starzejąc się organizm nieustannie kwaśnieje. Dlatego jest tak ważne aby wypijać każdego dnia 1,5 litra wody "żywej". Pijąc wodę "żywą" organizm otrzymuje dodatkową ilość wolnych elektronów, które są absorbowane przez wolne rodniki. Ze względu na właściwości antyoksydacyjne wody "żywej" są chronione zdrowe komórki. Jest wzmocniony system odpornościowy organizmu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz